Rodinný výlet do nákupního centra

Znáte to. Po celém pracovním týdnu nechcete o víkendu dělat nic moc náročného. Ale nějakou akci s rodinou by to chtělo. Jako snadné řešení se nabízí návštěva obchodního centra. Tam vydržíte klidně celý den. Vyrazíte raději už po snídani, abyste zaparkovali blízko vchodu.  Děti už se nemohou dočkat. Plánují, co všechno jim koupíte, co všechno si objednají k jídlu a pití, s čím si budou hrát a na jaký film se půjdete podívat. Ve skrytu duše vás napadá, že to s tím obchodním domem nebyl až tak dobrý nápad. Ale manželka také vypadá docela spokojeně. A o to jde. U vchodu do centra se zastavíte u bankomatu, protože víte, že dnešní „odpočinkový“ den nebudete mít zadarmo.
módní pánská košile a boty
Víte, že v obchodním centru máte takřka neomezené možnosti. Je libo kosmetika, masáže nebo kadeřník pro manželku? Nebo herna, horolezecká stěna a hračkářství pro děti? Osobně byste si sedli nejraději do jedné z těch malých kavárniček, kterých je tu jako hub po dešti. Jelikož si každý člen vaší rodiny představuje jako ideální činnost něco jiného, po krátké roztržce se rozdělujete, ať si tedy každý dělá, co chce. Rodinná idyla, no ne? 
butik s dámským oblečením
Manželka odkráčí do nejbližšího butiku spravit si náladu novou sukní, která se vám sakra prodraží. Obchodů se značkovým oblečením je tu k nalezení hodně. Jeden dražší než druhý. A co teprve boty a kabelky. Víte, že navštíví i kosmetičku a kadeřnici. Tajně doufáte, že neprojde kolem toho nového zlatnictví, ale stejně jich tu je tolik, že šance je mizivá.

Děti běžely do nejbližší herny, kde se stanou součástí virtuální reality třeba ve vesmíru. Víte, že není nejvhodnější, aby takto trávili čas, ale máte se s nimi pořád hádat? A navíc, potom určitě protáhnou těla na horolezecké stěně, kterou tu zřídili docela nedávno. Obchodní centrum je prostě světem bez omezení.
Vy jste zvolili klidnou kavárnu, kde připravují tak dobrou kávu. Chcete si přečíst v klidu noviny. Když se zase všichni sejdete, najíte se v jedné z mnoha restaurací a vracíte se domů.

Ačkoliv jste prožili nenáročný den, necítíte se nijak odpočatí. Čím to je? Tím hlukem, množstvím lidí, hádkou s rodinou, nebo bankovním účtem před bankrotem? Možná není tak dobrý nápad trávit volný čas v nákupním centru. Možná by výlet do přírody na kolech nebo bruslích byl příjemnější.

Categories: Nákupy